Recept!

Tjo!

Jag har ju såklart lagat och bakat en del under dagarna. Och självklart finns det bilder..



Häromdagen gjorde jag 2 rätters middag och till förrätt gjorde jag ett Räktorn..



Räktornet är en superlätt och snabb förrätt. Speciellt bra för er som bara älskar avocado!

Man behöver:
*Räkor
*Lime
*Mogen avocado
*Tomat
*Eventuellt Santa Marias guacamolemix

Man hackar räckorna grovt och pressar lite limesaft över och låter stå och dra en stund. Tomaterna finhackar du, gärna utan kärnhuset. Sen kan man ta avocadon som den är. Bara hacka ner i bitar och pressa lite lime på och lite salt. Annars gjorde jag en variant och gjorde guacamole av den mixen som finns vid Tacohyllorna i affären. Sen varvar man det helt enkelt bara till ett torn. Jag har en speciell matlagnings cylinder som gör att de blir runda och fina. Men det går bra att göra vilket upplägg ni vill. Annars finns såna att köpa på exempel Verner och Verner.


Till varmrätt orkade jag inte göra nåt avancerat i värmen så fuskade med en halvfärdig Lasangette.



Det finns fördiga förpackningar i affären att köpa. Det finns både Lasagne och Lasagnette. Jag tycker den sistnämda är supergod. Det man behöver tillsätta förutom det i förpackningen är 400-500 g köttfärs, 3 dl mjölk, vatten och ev lite riven ost om man vill ha det. Allt står på.. Det är mycket enkelt, ett tips är att koka med pasta plattorna i köttfärsblandningen ca 10 minuter så går det superfort i ugnen. Det blir ca 5 portioner, vilket är jättebra för oss som då har mat för 2 dagar klar..=)



Och nu till de kakor jag nämt här innan..
Jag gjorde en egen variant och blandade i vit choklad och mini marshmellows. Orginalreceptet är med bara mörk choklad men man kan exprimentera lite som man vill..




Men här är orginalreceptet...


Chocolate chip cookies:

12 stora eller 24 små

*125 g mörk choklad
*125 g smör
*150 g mjöl
*75 g brunt socker
*75 g strösocker
*30 g kakao
*1 tsk bikarbonat
*½ tsk salt
*1 ägg
*1 tsk vaniljessens
*350 g mörk chokladchips eller hackad choklad (min variant 200 g vit choklad och ca 50 g mini marshmallows)

Smält smöret och blanda i den mörka chokladen (125g) tills den har smält ihop med smöret.
Blanda mjöl, sockersorterna, kakao, bikarbonat och salt i en bunke. Häll på smör/chokladblandningen och rör ihop allt. Tillsätt 1 ägg (kallt,direkt från kylen) och vaniljessenset. Rör. Häll sist i den hackade chokladen och i mitt fall även marshmallowsen.

Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper och grädda i ugn. 175 grader i ca 10-15 minuter beroende på storleken.



Mums!

För er som inte riktigt vet var vaniljessens är så finns det i vanliga matbutiker vid bakartiklarna. Jag brukar använda Dr. Oetker´s Vaniljarom. De finns i 2 påsar för ca 12 kronor. Jag brukar ha 1 påse till en sats kakor.

Ja ja.. det var allt för denna gången!

Smaklig måltid!