Filmtips fullt av kärlek

Om ni inte har sett denna och gillar romantik är detta den perfekta filmen!

Ikväll kl 22.30 på svt2 går the Notebook. En av mina favoritfilmer, rekommenderas verkligen!Information från tv.nu

Amerikansk långfilm från 2004. Berättelsen sträcker sig över sex decennier och handlar om den tålmodiga och slitstarka kraften hos kärleken och om kärlekens magiska kraft. Filmen handlar om en pensionerad försäljare som regelbundet besöker en äldre kvinna på ett ålderdomshem. Där läser han varje gång ur en anteckningsbok om två män som en gång i tiden var kära i samma kvinna. Snart framgår att mannen som läser och kvinnan är två av personerna i boken.

I rollerna: Gena Rowlands, James Garner, Joan Allen, Ryan Gosling, Rachel McAdams. Regi: Nick Cassavetes.
Jag får rysningar bara jag tittar på detta klippet. Bra låt dessutom.. Jag kommer nog inte kunna hålla mig ifrån att se den ikväll.. igen ;)

Broccolisoppa med ädelost

Här kommer min middag idag:


Broccolisoppa med ädelost

Färsk broccoli
Buljong
Grädde
Redning
Kvibille ädelost
Salt och peppar


Koka broccolin mjuk i vatten och lite buljong (flytande eller tärning) av valfri smak.
Mixa sedan allt till det blir slätt.
Tillsätt grädde och koka upp
Red av till önskad tjocklek. Jag använder Maizenas färdiga ljusa redning.
Smaka av med salt och peppar och smula sist ner ädelost.

Servera gärna med sallad och nåt gott bröd...


Solsken hela dagen!

Redan innan klockan 7 imorse gick jag till jobbet utan jacka, det var inte jättevarmt men jag frös inte. Och sen har hela dagen vart solig. Jag och Ellli tog frukosten utomhus, en liten stund iallafall för det blåste en del så vi fick avsluta den inne..

Jobbet har vart lite sådär.. en stor knäppgök och lite underbemannade, men det gick ändå tillslut. Vi vid lunchtig kom min älskling föbi för att säga hej då. Han är ledig imorgon och helgen så han åkte upp till Stockholm förut och ska stanna där till söndag. Så här är man ensam nu och får roa sig själv. Har ju faktiskt inte så mycket ledig tid ändå eftersom jag jobbar hela helgen. Dessutom skrev André att att han kanske skulle ha med sig en överraskning när han kommer hem, en överraskning som skulle vara 9 av 10 på min "gladhets-skala" som han uttryckte det. Jag är väldigt spänd på vad det kan vara, längtar till söndag nu!Efter jobb och träning blev det matlagning och uppfräschning för att sedan ta en tur ut på stan och solen.
Jag gick runt en stund och köpte sen en tidning och lite vatten och satte mig på en bänk vid åkanten och läste en stund..Men blåsten tvingade tillslut mig att gå hem. Nu är myskläderna på, knäckemacka ska snart  ätas och sen är det kväll i soffan för min del.

Lugn och ro.. =)