Favoritsyssla

På jobbet idag fick jag göra det jag gillar mest (nästan iallafall), baka tårtor! Det var en i huset som hade beställt tårta till ca 40 personer eftersom det var hans sista dag innan pensionen. Jag jobbade bageripasset och fick äran att med fria händer pussla ihop något. Det är en ganska enkel design eftersom jag inte kan avvara allt för mycket tid på det. Men tyckte de blev ganska stilrena och fina. Bottnen är ljus sockerkaka, första lagret är hemmakokt björnbärssylt, andra lagret vaniljkräm och överst ett tjockt lager med björbärsmousse. Den är täckt med marsipan och för en gång skull är även alla dekorationer gjorda i marsipan. Rosorna penslade jag med en aning glitter.
 
Fick meddelande från en kollega att de hade ringt ner till restaurangen efter jag gått och sagt att de knappt vågat skära i tårtorna för de var så fina. Glad jag blir!
 
 
 
Bild från Instagram. Uppdaterar ibland nästan oftare där än här på bloggen. Följ mig på: saraannelimagnusson

Fredag sista augusti

Det känns som att detta är sista dagen på sommaren ungefär. Idag har det faktiskt vart riktigt gott väder också. Det började dock ganska så kyligt med 8 grader när jag åkte till jobbet imorse men vid hemgång var temperaturen över 20.
 
Har vart här hemma (hos pappa nuförtiden) och lekt lite med Nelvin, lagat mat som blev champinjonsoppa och ringt lite. Taina och pappa har åkt iväg på jobb så nu jag är ensam med fredagsmyset. Tänkte ta och gå en promenad strax och sedan mysa ner mig i en one piece. Köpte med mig en glass jag inte sett förut, lakrits såklart! Ska ta paketet och en sked och där har ni min fredagskväll! Funderar faktiskt på att klicka hem en ny systemkamera som jag spanat på ett bra tag också, det gör ju kvällen ett snäpp roligare faktiskt!
 
Nu ska jag byta om till promenadvänligare kläder och så kanske vi hörs lite senare ikväll. Ta hand om er sålänge!

Torsdagen har rullat på

Först så ska jag meddela att inlägget igår skulle inehålla text men den där "bra" Blogg.se-appen bestämmer sig för att radera texten ibland och istället är det bara bilder. Det var inte meningen att bara lägga upp två egobilder på mig själv men nu blev det så. Hade egentligen inget intressant att skriva heller då jag jobbade mellan 11-20 igår och därför inte gjorde så mycket annat.
 
Idag jobbade jag 6-14 och direkt efteråt blev jag barnvakt till sötaste Nelvin och tillsammans med Elinore åkte vi till Överby. Gick och kikade i affärer en stund men hittade inte så mycket denna gången. Jag fick väl nog av shoppandet förra veckan kanske.. =)
 
Nu på kvällen har jag sutit och rivit ut sidor från massa tidningar som sen ska sättas in i min "inredningsinspirations-pärm" och min "recept-pärm". Ordning och reda!
 
Avslutade kvällen med att ta en promenad med endast musiken i öronen som sällskap. Jag måste försöka ta mig ut mer för det är skönt att få gå i kvällsmörkret och fundera.
 
Har nu duschat och smörjt i mig med lite brun utan sol, hösten är påväg och jag ska minsann vara lite brun även om jag så ska fuska!
 
Jo, dagen har gått framåt hyfsat snabbt idag även om vissa stunder vart jobbiga. Nu ska jag sova för imorgon är det fredag och jag börjar jättetidigt!
 
Puss, kram och god natt!