Silviamuffins
Receptet blir ca 12 muffins eller en liten långpanna
Silviamuffins
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1,5 dl kokande vatten
Glasyr
Glasyr
75 g smält smör
2 dl florsocker
1 äggula
1 msk äkta vaniljsocker
Riven kokos
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Sikta i mjöl och bakpulver och rör till en jämn smet. Tillsätt sist vattnet och rör ihop.
Fördela smeten i muffinsformar eller en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda tills kakan är torr i mitten, tiden varierar beroende på vilken form du har.
Gör under tiden glasyren. Smält smöret i en kastrull. Rör i florsocker och äggulan. Låt sjuda nån minut och rör hela tiden så det inte bränner. Ta av kastrullen från plattan och rör i vaniljsockret.
Bred glasyren på den avsvalnade kakan och strö på riven kokos.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Sikta i mjöl och bakpulver och rör till en jämn smet. Tillsätt sist vattnet och rör ihop.
Fördela smeten i muffinsformar eller en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda tills kakan är torr i mitten, tiden varierar beroende på vilken form du har.
Gör under tiden glasyren. Smält smöret i en kastrull. Rör i florsocker och äggulan. Låt sjuda nån minut och rör hela tiden så det inte bränner. Ta av kastrullen från plattan och rör i vaniljsockret.
Bred glasyren på den avsvalnade kakan och strö på riven kokos.